Om oss


SCAN-FORM AS startet som Gol Brukskunst og Leirskole i 1975.  Som nyutdannede kunsthåndverkere startet vi med verksted og kurstilbud.
Etterhvert ble det behov for at vi kunne levere materialer til til skoler, håndverkere og andre interesserte. Logistikken med import av varer og forsendelser
ut over hele landet, gjorde det aktuelt å flytte virksomheten og i 1985 flyttet vi til Vestfold, der du finner oss på Andebuveien 390, 371 SEM, Norge.

 
Hvem møter du her
Vi har et glødende hjerte for det keramiske faget og vi gjør hva vi kan for at du skal lykkes med dine drømmer og prosjekter.

Arild er fagutdannet ved Husflidskolen i Kerteminde, DK, med keramikk, tre og metall og lær som fagområder.

Runa er fagutdannet Keramisk Formgiver ved keramikklinjen på Kunsthåndværkerskolen i Kolding, DK.

Våre kolleger har forskjellige kompetanseområder og sammen utgjør vi en 'vitensbank' som gjerne deler erfaringer og kunnskap og har lange relasjoner til våre kunder.


Intensjonene våre

Som 'gamle' kunsthåndverkere vet vi hvor viktige økonomi er for våre kunder og vi jakter alltid på gode varer til fornuftige penger. 

Vi sjekker frakter, forhandler priser på varer og transport, for at det skal være god butikk å handle hos oss.
Vi bestreber et lavt klimaavtrykk ved flere tiltak, som gjenbruk av emballasje og papir, resirkulering av plast, metall og så videre.
Vi innkjøper norsk der det er mulig å få de ønskede materialer uten fordyrende mellomledd og begrenser transport og energiforbruk mest mulig.
 

Om produktene våre

Til keramikken har vi produkter som er tilpasset tidens krav til miljø og sikkerhet. Våre leverandører er oppdaterte på behovene for energibesparing og utvikling
av produkter for gode resultater.  Vi har råvarer til fremstilling av egne glasurer og ferdige glasurer til dypping eller påføring med pensel, noe som kunstlærere
i skolene og hobbyentusiaster setter veldig pris på.

Masse forskjellige leiretyper til raku, leirgods, steingods og porselen, samt utstyr og verktøy til arbeidet.


Til lærarbeid har vi forskjellige typer skinn og lær, verktøy, farger og pleiemidler.

 
Til dukkemakeri har vi støpeleire, porselensfarger, øyne, parykker, sko, strømper, monteringsdeler, stativer etc.

 
Produksjon av ovner

I 2004 gikk vi aktivt inn i ovnsfabrikken SCANDIAOVNEN i Danmark, som var skakkjørt på det tidspunkt og sto i fare for å lukke, men vi håpet at
produksjonen av kvalitetsovner kunne bestå.  Da vi var ved å finne balansen ramlet vi inn i finanskrisen i 2008 og måtte kaste inn håndkleet i 2009. 

Vi kjøpte rettighetene til SCANDIAOVNEN og har siden laget reservedeler og bygget SCANDIAOVNER her i Norge og tidvis i Danmark.
De blir bygget på SCANDIAOVNENS prinsipper om at det er viktigere med kvalitet enn kvantitet.  Vi lager toppovner, frontover, rakuovner og ovner etter kundespesifikasjoner.

Vår filial SCANDIAOVNEN i Danmark betjener våre danske og utenlandske kunder, med ovner, reservedeler, service på ovner, samt øvrig varesortiment.


Om kursvirksomheten

Kursene vi holder er intensivkurs. Det undervises i konkrete fagområder, etter prinsipper som er utviklet og av prøvd over mange år, for å gi deg de beste muligheter for å lykkes videre på egen hånd.  Vi underviser både nybegynnere, lærere og erfarne kunsthåndverkere som ønsker fordypning.

Av og til henter vi inn instruktører fra utlandet, som vi har blitt kjent med på våre reiser og som har inspirert oss. Det vil vi gjerne dele med dere. 

Andre kurs underviser vi selv her på huset, eller vi reiser 'ut' og holder kurs lokalt, der det er en gruppe som ønsker det.

 

 

 SE VÅRT STORE UTVALG I NETTBUTIKKEN, BESØK OSS PÅ ANDEBUVEIEN, TA EN TELEFON, SEND EN MAIL - UANSETT HVA DU VELGER, SER VI FREM TIL DET.